Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home Begrippen Waterfilter

Waterfilter

uw bedrijf aanmelden

Elke keer dat u een espresso of een andere drank bereidt met uw koffiemachine zal dit zijn sporen nalaten in de onderdelen van de machine. Om een espresso te kunnen maken zal er water moeten worden verhit, het gebruikte water is in veel gevallen normaal leidingwater. Dit water is erg rijk aan mineralen en kalk. Bij het proces van het verhitten verdampt er veel water, de kalk in het water blijft vervolgens achter in de leidingen van het espresso-apparaat.

Kalk en mineralen zijn de grootste vijand van elk espresso-apparaat. Ze zorgen voor opstopping in de leidingen en buizen in het espresso-apparaat. Hierdoor neemt de druk af en wordt de espresso slapper van smaak. Bovendien zorgt kalkaanslag voor slijtage van deze onderdelen waardoor uw machine minder lang mee zal gaan. Daarom zijn sommige espresso-apparaten voorzien van een waterfilter. Een waterfilter filtert mineralen en kalk uit het water dat wordt gebruikt voor het maken van de koffie. Dit wordt gedaan voordat het water wordt verhit, er wordt dus voorkomen in plaats van genezen. Een waterfilter is doorgaans te vinden in het waterreservoir van het espresso-apparaat en is absoluut van cruciaal belang.

De volgende volautomatische espresso-apparaten beschikken over een waterfilter: de Saeco Royal Coffee bar, de Krups EA8200 en de Melitta Caffeo Bistro .

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw espressomachine en het voorkomen van mineraalopbouw en wat u hier tegen kunt doen? Lees dan het artikel: "Haal het maximale uit uw espresso-apparaat!"