Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home Nieuws De Gaggia Accademia

De Gaggia Accademia

uw bedrijf aanmelden

De Gaggia Accademia staat vandaag in de spotlight! Dit is het nieuwste espresso-apparaat van Gaggia en wij hebben deze nu al voor u getest. We hebben de machine goed onder de loep genomen en vertellen u wat ons opvalt en bevalt aan de Accademia.

Gaggia is al jaren een dochteronderneming van Saeco. Omdat de laatstgenoemde enorm veel tijd en geld steekt in het ontwikkelen van nieuwe technologieën plukt Gaggia hier de vruchten van. Dit betekent wel automatisch dat Gaggia altijd iets achterloopt op pionier Saeco. Zo is de Accademia erg goed te vergelijken met de Saeco Xelxis SLX5870, een model dat al maanden op de markt is. Een groot voordeel is echter dat Gaggia leert van de kinderziektes die worden gevonden bij de voorlopers. Dit maakt alle espresso-apparaten van Gaggia erg betrouwbaar. De fabrikant is zelfs zo overtuigd van de degelijkheid van de Accademia dat er 5 jaar garantie wordt gegeven op de zetgroep en 2 jaar op het gehele apparaat.

Gaggia Accademia

Generieke informatie
Een espresso maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Aan de voorkant van de Gaggia Accademia vindt u zeven knoppen, achter elke knop vindt u een andere drank. Alle koffiedranken worden geheel automatisch klaargemaakt, zelfs op melk gebaseerde dranken zoals lattés en cappuccino's. Het espresso-apparaat onthoudt uw voorkeursinstellingen zoals de te gebruiken waterhoeveelheid, bonenhoeveelheid en de maalgraad. Zo staat er letterlijk na één druk op de knop de koffie naar wens voor u klaar.

De Gaggia Accademia is voorzien van een keramische bonenmaler, hierdoor worden de bonen keer op keer vers gemalen. Bovendien worden de bonen altijd gelijkmatig en evenredig gemalen met uniforme korrels als resultaat. Na de persing zal het hete water daarom in contact komen met alle koffiegemalen, hierdoor wordt de espresso voller van smaak. Wat voor koffieboon u ook gebruikt, de molen past de duratie van het maalproces en het aantal rotaties per minuut aan zodat het resultaat verbluffend blijft. Tevens vindt u aan de bovenkant van het apparaat een aparte bovenlade. Hier kunt u met behulp van het bijgeleverde schepje koffiegemalen toevoegen, erg handig wanneer uw visite bijvoorbeeld enkel decafé kan drinken.

Cappuccino's en lattés
Vorm en functie zijn op geniale wijze gecombineerd. Het unieke Milk Management System is in zijn geheel afneembaar, hierdoor komt het daadwerkelijke apparaat nooit in contact met de melk. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele melkresten die achterblijven in de Accademia. Daarbij is het melkreservoir ook nog los afneembaar, zo plaatst u het eenvoudig in de koelkast. Voortaan dus geen gedoe meer wanneer u zin heeft in een lekkere cappuccino. De Gaggia Accademia bereidt de drank geheel automatisch.

De boilers en de zetgroep
De Gaggia Accademia is voorzien van twee krachtige roestvrij stalen boilers. Dit heeft als voordeel dat u niet langer hoeft te wachten wanneer u schakelt tussen het zetten van koffie en het gebruiken van het stoompijpje. Één van de twee boilers is puur bedoeld voor het creëren van stoom, zodat de andere boiler zich kan richten op het maken van de espresso. Met Gaggia's voorinfusie systeem worden de koffiegemalen voor de extractie licht bevochtigd. Hierdoor komen alle smaken en aroma's beter vrij tijdens het zetproces. De gehele zetgroep is gemakkelijk uitneembaar, deze dient minimaal één keer per week te worden schoongespoeld met lauw water. Tevens beschikt de Accademia over een in hoogte verstelbare koffieuitloop zodat u kunt kiezen of u een grote of een kleine kop gebruikt.

Stomen en heet water
Gebruik het stoompijpje om op eenvoudige wijze uw kopjes goed voor te verwarmen. Espresso drinken uit een koude kop is een van de grootste dooddoeners bij het maken van een espresso. Veel andere espressomachine beschikken over een kopjeswarmer, een platform dat meestal aan de bovenkant van de machine te vinden is. Een dergelijk platform is echter meestal een enorme sof omdat het uren kan duren voordat de kopjes echter goed warm zijn. Gebruik het stoompijpje ook voor het maken van heet water voor uw thee of chocomel.

Waterreservoir
De Gaggia Accademia is voorzien van een ruim waterreservoir geschikt voor 1,7 liter water. Dankzij de waterfilter in dit reservoir wordt het water automatisch gefilterd. Zo zullen mineralen en kalkaanslag de smaak van de espresso niet negatief beïnvloeden. Tevens komt een goede waterfilter de levensduur van het espresso-apparaat ten goede.

Uit al het bovenstaande kunt u opmaken dat dit espresso-apparaat een van de toppers op de markt is.

Uw Espresso Apparaat Aanbieders
1295
1541