Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home Nieuws De Gaggia Platinum Vision

De Gaggia Platinum Vision

uw bedrijf aanmelden

Vandaag staat de Gaggia Platinum Vision in de spotlight. De Gaggia Platinum Vision is een volautomatisch espresso-apparaat. Dit betekent dat u met één druk op de knop uw favoriete drankje klaar maakt. U voegt koffiebonen en water toe, dat is alles. Het grootste voordeel van de Platinum Vision is het Rapid Steam Boiler systeem. Het espresso-apparaat warmt hierdoor razendsnel op en bovendien schakelt u vlug tussen het bereiden van koffie en het gebruiken van de stoomfunctie. Dit maakt de Platinum Vision uitermate geschikt voor de liefhebber van op melk-gebaseerde dranken zoals een cappuccino.

Touch Screen
Het grote zwart-wit scherm toont direct de drie kopformaten. Kies op een eenvoudige wijze voor een kleine, middelgrote of grote koffie. Linksboven in de hoek van het scherm vindt u de optie om het stoompijpje te gebruiken. Alle functies binnen het scherm kunnen in zowel tekst als iconen worden weergegeven, net wat u handig vindt. Wanneer u op het 'menu' icoontje drukt kunt u de algemene instellingen aanpassen zoals de tijd en de te gebruiken taal of temperatuur.

Rapid Steam Boiler Systeem
De Rapid Steam Boiler verkort de wachttijd tussen het zetten van koffie en het gebruiken van het stoompijpje drastisch. U hoeft slechts enkele seconden te wachten wanneer u wisselt tussen de twee functies, normaliter duurt dit minimaal een halve minuut. Bovendien is de boiler vervaardigd uit RVS en is hierdoor duurzaam en houdt de hitte beter vast.

Kermische bonenmaler
De Gaggia Platinum Vision is voorzien van een keramische bonenmaler. Koffiebonen worden dus altijd gelijkmatig en evenredig gemalen met uniforme korrels als resultaat. Na de persing zal het hete water in contact komen met alle koffiegemalen, hierdoor wordt de espresso voller van smaak. Bovendien is de bonenmaler van dit espresso-apparaat vrijwel geruisloos. Het bonenreservoir is geschikt voor 250 gram koffiebonen en het espresso-apparaat laat vanzelf weten wanneer het reservoir moet worden bijgevuld. De maalgraad is instelbaar, hierdoor heeft u optimale controle over de smaak van uw koffie.

Bypass Doser
Deze lade vindt u aan de bovenkant van de Gaggia Platinum Vision. Na het openen van het klepje kunt u op eenvoudige wijze een schepje gemalen in het espresso-apparaat deponeren. Stelt u zich maar voor; u krijgt bezoek en een van uw gasten kan enkel decafé drinken. U heeft deze koffie wel in huis maar de bonenmaler zit vol met de bonen die u normaal gesproken gebruikt. In een dergelijk geval vult u simpelweg de lade met decafé en een enkele portie cafeïnevrije koffie wordt bereid. Deze optie is natuurlijk ook leuk wanneer u af en toe zelf wilt experimenteren met verschillende smaken. U kunt dan zonder het gehele bonenreservoir te legen, een ander soort koffie uitproberen.

Opti-Dose System
Dankzij dit systeem kunt u zelf bepalen hoeveel gram koffie er wordt gemalen voor uw kop koffie of espresso. Omdat u ook zelf de maalgraad kunt bepalen heeft u optimale invloed op het eindresultaat.

Kopjes Lift
Veel espresso-apparaten beschikken over een in hoogte verstelbare koffie-uitloop. De Gaggia Platinum Vision heeft echter een in hoogte verstelbaar koffieplatform. Met een simpele druk op de knop verhoogt of verlaagt u het platform, geheel elektronisch. Zo kunt u makkelijk wisselen tussen een grote of kleine kop koffie.

Kopjeswarmer
Dankzij dit roestvrij stalen platform bovenop de Gaggia Platinum Vision kunt u espresso drinken uit een voorverwamd kopje. Serveer espresso in een warme kop om de juiste temperatuur en de cremelaag te behouden. Espresso serveren in een koude kop is een enorme dooddoener en komt de smaak zeker niet ten goede. Wanneer u besluit de kopjeswarmer niet te gebruiken, verwarm de kopjes dan voor met heet water.

Pannarello Stoompijpje
Hiermee kunt u stomen en opschuimen. Bereid op eenvoudige wijze lattés en cappuccino's met uw Gaggia Platinum Vision.

Aqua Prima Water Filter
Het uitneembare waterreservoir van de Gaggia Platinum Vision is geschikt voor 1,7 liter water. Wanneer er weinig water in het reservoir zit, zal het espresso-apparaat dit aangeven. Binnenin het reservoir vindt u een Aqua Prima waterfilter. Deze filter zal alle kalk en mineralen uit het te gebruiken water filteren alvorens hier espresso mee wordt bereid. Kalkaanslag en mineraalophoping zijn de grootste vijand van elk espresso-apparaat. Wanneer er teveel van beide in het apparaat ophoopt zullen leidingen dichtslibben. Hierdoor neemt de druk af en wordt de espresso slapper van smaak. Uiteindelijk zal het apparaat kapot gaan, dankzij de waterfilter van de Gaggia Platinum Vision voorkomt u deze problemen.

Uitneembare zetgroep
Aan de rechterkant van de Gaggia Platinum Vision vindt u een klep, wanneer u deze opent verwijdert u op eenvoudige wijze de zetgroep. De zetgroep moet minimaal eenmaal per week worden afgespoeld met lauw water. Dit komt de levensduur van het espresso-apparaat ten goede.

Uit al het bovenstaande kunt u opmaken dat dit espresso-apparaat een van de toppers op de markt is. Bekijk hier vergelijkbare espresso-apparaten: de Saeco Talea Touch Plus, de Philips HD5730, de Bosch TCA7121RW en de Bosch TCA6809.