Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home Nieuws Een aantal leuke feitjes over cafeïne.

Een aantal leuke feitjes over cafeïne.

uw bedrijf aanmelden
In dit artikel hebben we een aantal leuke feitjes over cafeïne op een rijtje gezet.

Red Bull bevat meer cafeïne dan koffie?
Veel mensen denken dat dit waar is. Een 'normaal' blikje Red Bull bevat echter slechts 80 milligram cafeïne. Dit is ongeveer 20 gram minder dan de hoeveelheid cafeïne in een gemiddelde kop koffie. Het blijkt een simpele maar effectieve marketingstunt te zijn van Red Bull om zichzelf te positioneren als hét energiedrankje op de markt. Dus wanneer u wat extra energie nodig heeft in de ochtend, loop dan naar uw espresso-apparaat in plaats van de koelkast.

Tolerant voor cafeïne?
Onderzoek van UMC Utrecht heeft aangetoond dat wanneer het aankomt op het drinken van koffie, het alles of niets is. Er is geen gulden middenweg wanneer het gaat om cafeïne-tolerantie. Dokter Cuno Uiterwal en zijn team zijn tot de conclusie gekomen dat mensen die regelmatig koffie drinken op een bepaald moment tolerant worden voor cafeïne. Dit terwijl mensen die af en toe koffie drinken altijd gevoelig blijven voor cafeïne en de effecten ervan.

Cafeïne verwijderd van de zwarte lijst.
Goed nieuws voor de atleten die gaan participeren in de winterspelen van 2014. Het internationale comité van de Spelen heeft cafeïne verwijderd van de lijst met verboden substanties. Voorheen werden atleten gediskwalificeerd wanneer 1 milliliter urine meer dan 12 microgram cafeïne zou bevatten.

Zit liefde voor koffie in de genen?
Als u ook zo houdt van koffie in de ochtend bestaat er een grote kans dat dit gevoel is voorgeprogrammeerd. Het zit in de natuur van de mens, volgens onderzoekers van de Johns Hopkins universiteit in Amerika. Er is ontdekt dat een simpele proteïne genaamd Gr66a bepaalt of u wel of niet de drang voelt cafeïne nodig te hebben. In dit onderzoek werden fruitvliegjes gebruikt, één deel met het Gr66a-gen en het andere deel zonder het gen. De fruitvliegjes zouden producten met cafeïne normaal gesproken vermijden vanwege de bittere smaak ervan. Echter, alleen het deel vliegjes zónder dit gen voelden zich sterk aangetrokken tot juist deze producten. Dit zou impliceren dat het liefhebben van cafeïne, en daarmee misschien zelfs koffie, erfelijk is.