Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home

Espressomachine kopen? Wij geven vijf waardevolle tips

uw bedrijf aanmelden
Met de juiste basiskennis over hoe een espressomachine werkt en wat ze kunnen wordt het kiezen al een stuk makkelijker. Wij geven antwoord op de vraag; Waar moet ik op letten bij het kopen van een espressomachine voor thuis?
Let op, zoekt u de perfecte koffieautomaat voor op kantoor? Maak uw wensen kenbaar en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van gerenommeerde leveranciers.

1. Bepaal welk type espressodranken u lekker vindt. Houdt u van cappuccino, een latté macchiatto of een normale espresso? Drinkt u ook gewone koffie of thee? Niet alle machines bieden u evenveel mogelijkheden. Met de meeste volautomatische espressomachines kunt u meerdere dranken bereiden. Zelfs moeilijker te bereiden dranken zoals een latté machiatto kunnen tegenwoordig met bijvoorbeeld de Delonghi ESAM 4500 met 1 druk op de knop worden klaargemaakt. De apparaten waarmee dit kan zijn echter vaak een stuk duurder dan de halfautomatische -of nespressovarianten. Hier komen we meteen op het tweede punt.

2. Kosten. Veel mensen willen alle toeters en bellen, maar het kopen van een espressomachine lijkt veel op het kopen van een auto. Heeft u DVD-spelers in de hoofdsteunen nodig als er nooit iemand bij u achterin de auto zit? Koopt u een auto die rijdt op gas als u weinig kilometers maakt? Het antwoord is waarschijnlijk 'nee'. Dat is hier hetzelfde principe. Bepaal welke dranken u lekker vindt en kijk welke koffiemachines de mogelijkheid bieden deze dranken te maken.


3. Populaire mogelijkheden. We sommen een aantal populaire functionaliteiten op. Aan de hand van uw wensen bepaalt u welke functionaliteit absoluut aanwezig moeten zijn en welke niet.

Een krachtige boiler - Als u houd van dranken die met melk worden bereidt zoals een cappuccino, koop dan een apparaat met een goede boiler. Met een krachtige boiler kunt u snel gebruik maken van het stoompijpje waarmee deze dranken worden gemaakt. Espressomachines onder de €150 hebben doorgaans een langere opwarmtijd en zijn per definitie minder geschikt voor het maken van bijvoorbeeld cappucino's. Espressomachines als de Siemens TK76001 en de Delonghi ESAM 4200 beschikken over zeer krachtige boilers.

Verstelbaar watervolume en koffiedosering - Sommige machines hebben enkel de mogelijkheid de waterhoeveelheid aan te passen naar uw wens. Des te meer water, des te slapper de koffie. Wanneer u naast deze functionaliteit ook de hoeveelheid koffie kan bepalen, heeft u optimale controle over de smaak van uw koffie. Dit zijn zeer handige opties, vooral als u veel gewone koffie drinkt.

Digitale of analoge besturing? Er wordt veel gediscussieerd over welk van de twee beter is. Dit is een kwestie van persoonlijke smaak. Met digitale besturing heeft u bijvoorbeeld meer invloed op de hoeveelheid koffie en water dat wordt gebruikt. Nog een voordeel van digitale besturing is dat er wordt aangegeven wanneer de machine moet worden schoongemaakt of bijgevuld. Digitale besturing kan echter ook te veel opties bieden waardoor het wat onoverzichtelijk wordt.

Andere belangrijke functionaliteiten:
  • Een groot waterreservoir - Doorgaans rond de 1,5 liter.
  • In hoogte verstelbare koffieuitloop - Kies tussen een grote of kleine kop koffie.
  • Een waterfilter - espressomachines met waterfilter produceren betere koffie en verkleinen de kans op slijtage van verschillende onderdelen. Een waterfilter wordt sterk aangeraden.
  • Bonenreservoir - Zoek naar een apparaat met een bonenreservoir groter dan 250 gram.
  • Kopjeswarmer - Koffie smaakt beter wanneer deze wordt gedronken uit een voorverwarmd kopje.
  • Geïntegreerde koffiemolen - Het is handig als het malen van de koffiebonen automatisch voor u word gedaan. Zoek naar een apparaat waar u kunt kiezen uit minimaal drie verschillende maalstanden.
  • Opwarmtijd - U heeft geen zin om 5 minuten te wachten voordat de espressomachine is opgewarmd. Een goede machine zal klaar zijn voor een tweede kop espresso binnen 1-2 minuten, na de initiële opwarmtijd.

4. Formaat en materiaal - Zorg er in de eerste plaats voor dat u voldoende ruimte heeft op uw aanrecht voor de espressomachine. De formaten kunnen zeer uiteenlopen. De compacte Krups XP5280 is bijvoorbeeld slechts 23 centimeter breed en grotere apparaten zoals de Saeco Royal Coffeebar nemen meer ruimte in beslag.
Bijna alle volautomatische espressomachines hebben een omhulsel van metaal, staal of plastic. De boilers aan de binnenkant zijn gemaakt van roestvrij staal of aluminium. Veel mensen denken dat een plastic espresso-apparaat niet duurzaam is, dat is echter niet waar. Het gaat om de materialen die worden gebruikt aan de binnenkant. Een roestvrijstalen boiler gaat jaren mee als deze goed wordt onderhouden. Als u overweegt een halfautomatische espressomachine te kopen kies dan voor een RVS design, dit vanwege de vele interactie met de espressomachine.

5. Reiniging en onderhoud - De grootste vijand van alle espressomachines is mineraalopbouw in de leidingen van het apparaat. Sommige apparaten hebben een automatisch reinigings -of ontkalkingssysteem. Wilt u meer weten over het onderhouden van uw espressomachine en het voorkomen van mineraalopbouw en wat u hier tegen kunt doen? Lees dan het artikel:

Tot slot is het natuurlijk belangrijk uw espresso-apparaat te kopen bij een gespecialiseerde en betrouwbare partij. Koopt u een espressomachine online, zoek dan altijd naar het thuiswinkel waarborglogo. Probeer zoveel mogelijk rekening te houden met bovenstaande tips, wij wensen u veel plezier bij het uitzoeken en kopen van uw eigen espressomachine!