Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home Koffie drinken op het werk

Koffie drinken op het werk

uw bedrijf aanmelden

Koffie drinken op het werk is natuurlijk heerlijk, het kan u ontspannen of juist die boost geven om nog even dat ene af te maken. Daarbij wordt een kopje koffie of een cappuccino vaak de gehele dag door gedronken. Hierdoor kiezen werkgevers vaak voor een volautomatische koffieautomaat, deze is hoogstwaarschijnlijk ook bij u op het werk te vinden. Echter bieden volautomatische koffieautomaten tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden en vooral veel koffie soorten.

Zoekt u de perfecte koffieautomaat voor op kantoor? Maak uw wensen kenbaar en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van gerenommeerde leveranciers. Wij wensen u veel plezier bij het uitzoeken van uw espresso-apparaat!

Zoals u weet zijn er ontzettend veel koffierecepten, de meest bekende hiervan in Nederland zijn de espresso, cappuccino, latté en de lungo. Deze koffie soorten worden doorgaans ook vaak gedronken op het werk en worden volledig automatisch bereid door de meeste automaten. Omdat er verschillende soorten koffieautomaten beschikbaar voor op het werk met ieder zijn eigen zetmethode zijn er ook diverse recepten. Laten we deze koffie soorten en smaken eens nader onder de loep nemen en kijken naar de traditionele recepten zodat u in vervolg weet welke koffie u nu precies (en het liefst) drinkt tijdens het werk.

Espresso

Espresso is immens populair vandaag de dag. Dit is onder meer te danken aan de opkomst van volautomatische espresso-apparaten. Deze worden steeds betaalbaarder en zijn daardoor vaker te vinden in onze keukens. Een espresso is eigenlijk een eenvoudig recept bestaande uit enkel koffie, desgewenst voegt u suiker toe. Echter, het bereiden van een espresso kan op zich al een hele kunst zijn. De koffieautomaat bij u op het werk bereid de koffie hoogstwaarschijnlijk door middel van +/- 7 gram espressobonen te malen en hier vervolgens onder hoge druk water met een temperatuur 90-92°C doorheen te persen. Zo ontstaat er een heerlijk espresso van ongeveer 30 ml. Het kan ook zo zijn dat er in plaats van espressobonen bijvoorbeeld gemalen koffie of instantkoffie wordt gebruik. De smaak van een espresso is het best te omschrijven als intens en sterk - herkenbaar aan de goudgele crème laag. Vergelijkbaar aan de espresso zijn een café Americano, Espresso Doppio en de Espresso con Panna. Helaas worden deze vergelijkbare soorten koffie helaas (vaak) niet bereid door de koffieautomaat op het werk.

Cafe Latté

Cafe latté (koffie verkeerd) wordt veel gedronken tijdens het werk en wordt tevens vaak verward met een cappuccino. Een latté wordt bereid met een derde deel espresso en twee derde deel hete of gestoomde melk. De koffieautomaat bij u op het werk kan de latte bereiden met verse of langhoudbare melk maar kan ook instant melkpoeder gebruiken. Een latte drinkt het lekkerste uit een groot en transparant glas, het oog wil uiteraard ook wat.

Cappuccino

De cappuccino is een van de meest favoriete (en gedronken) koffie's op kantoor waar ook ter wereld. Grote kans dat dit bij u op het werk ook zo is. Zoals al eerder aangegeven lijkt een cappuccino veel op een latté en worden deze vaak met elkaar verward. Deze populaire koffie wordt bereid met één derde deel espresso (één shot), één derde deel hete of gestoomde melk en één derde deel opgeschuimde melk. Het verschil tussen de cappuccino en de latte zit hem dus in de melk. De cappuccino heeft namelijk een heerlijk schuimkraag waar de latté deze niet heeft volgens de traditionele recepten. Een cappuccino kan vervolgens worden afgetopt met wat cacao poeder, dit is iets wat gebruikelijk is in de horeca. De koffieautomaat bij u op het werk zal dit waarschijnlijk niet automatisch doen. Ook voor de cappuccino geldt dat er door de koffieautomaat bij u op het werk gebruik kan worden gemaakt van verse of langhoudbare melk maar dit kan ook instant melkpoeder.

Caffé Lungo (normale koffie)

De café lungo is volgens traditioneel Italiaans recept eigenlijk een grote espresso, vandaag de dag wordt een caffé lungo vaak geschonken als een normale of traditioneel kopje koffie. Afhankelijk van het soort koffieautomaat bij u op het werk kan dit deze koffiesoort worden aangegeven als Caffé Lungo maar ook als "normale" koffie. De caffé lungo wordt bereid met de zelfde hoeveelheid gemalen koffiebonen als een espresso echter wordt er voor een caffé lungo meer water gebruik en is hierdoor ook de extractietijd langer waardoor er een andere smaak ontstaat.

Verschillende koffieautomaten

Net zoals de espresso kan een caffé lungo volgens het traditionele recept alleen worden bereid door gebruik te maken van een espressomachine. Doordat er tegenwoordig diverse koffieautomaten beschikbaar zijn op het werk kunnen de recepten hierdoor nogal uiteenlopen. De reden hiervan is dat de koffieautomaten gebruik maken van verschillende zetmethode en grondstoffen zoals koffiebonen, fresh brew koffie, vriesdroog/instant koffie en vloeibare (liquid) koffie maar ook verse melk, langhoudbare melk of melkpoeder.

Hopelijk heeft bovenstaande voor u wat duidelijkheid geschept wat betreft de recepten tussen de meest populaire koffie soorten die worden gedronken op het werk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden over een koffieautomaat bij u op het werk? Laat u dan een adviseren door vrijblijvend een offerte aan te vragen voor een koffieautomaat op het werk.