Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home Koffiezetapparaat met bonen en de mogelijkheden

Koffiezetapparaat met bonen, eindeloos veel mogelijkheden!

uw bedrijf aanmelden

Als u een normale espresso drinker bent is de kans groot dat u weet dat er voor een koffiezetapparaat verschillende soorten koffiebonen beschikbaar zijn en u hiermee vervolgens weer diverse dranken kunt bereiden. Over de hele wereld worden er verschillende koffie’s gedronken waarbij er eindeloos kan worden gecombineerd met allerlei ingrediënten en toevoegingen om tot heerlijke latte's en cappuccino’s te komen. Echter als het aankomt op het maken van een heerlijke doch eenvoudige espresso of lungo met uw prachtige koffiezetapparaat weet men vaak niet waar te beginnen. Namelijk het kopen van de juiste bonen voor uw koffiezetapparaat.

Het koffiezetapparaat

Voor het bereiden van een espresso of lungo is uiteraard het eerste waarvoor u dient te zorgen een goed koffiezetapparaat. Vandaag de dag zijn er enorm veel verschillende koffiezetapparaten op de markt beschikbaar. Zo zijn er halfautomatische en volautomatische koffiezetapparaten met allerlei verschillende mogelijkheden in diverse prijsklasse. Ook zijn er uiteraard de populaire Nespresso machines en de Senseo Sarista waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups of pads met gemalen espressobonen of hele bonen.

De bonen

Na het koffiezetapparaat komen de bonen, deze zijn zeer belangrijk als het gaat om het bereiden van een heerlijk espresso of lungo. Het kopen van uw bonen in de supermarkt, speciaalzaak of op internet is dan ook een serieuze zaak. Het kiezen van de juiste bonen is eigenlijk vaak net zo lastig als de aanschaf van het juiste koffiezetapparaat. Echter is het ook zo dat de keuze voor de bonen weer afhankelijk is van het soort koffiezetapparaat dat u heeft of wellicht nog moet aanschaffen.

Waar dient u aan te denken bij het kiezen van de juiste bonen voor uw koffiezetapparaat?

Grofweg zijn er twee type bonen de arabicabonen als robustabonen. De meest belangrijke zaken waar u rekening mee dient te houden zijn de herkomst van de bonen, de wijze van branden en de blend van de bonen. Maar wat nu de beste boon voor uw koffieautomaat is, dat blijft lastig gezien we te maken hebben met smaak en smaken die verschillen. De beste methode om tot de voor u beste bonen te komen is door u online in te lezen, te laten adviseren in een koffie speciaalzaak en vooral door te proeven!

In de onze koopgids vindt u uitgebreide artikelen en advies over koffiezetapparaten en bonen.