Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home Wat is de Rapid Steam functie?

Wat is de Rapid Steam functie?

uw bedrijf aanmelden

Tijdens de zoektocht naar het perfecte espresso-apparaat komt u veel technische termen tegen. Verschillende machines hanteren verschillende systemen, elk met hun eigen functies en specificaties. Het aanbod lijkt hierdoor soms overweldigend en het kiezen van een espresso-apparaat wordt erg lastig. Om zeker te weten dat u kiest voor de juiste espressomachine is het belangrijk te begrijpen wat deze termen betekenen. U kunt pas bepalen of een extra functie noodzaak of luxe is wanneer u precies weet wat de toegevoegde waarde van deze functie is.

In dit artikel nemen we de term "Rapid Steam" onder de loep. Er zijn zowel halfautomatische -als volautomatische espresso-apparaten die beschikken over deze functie.

De term Rapid Steam laat u weten dat u snel en gemakkelijk kunt wisselen tussen het zetten van koffie of espresso en het gebruiken van de stoomfunctie. De meeste espresso-apparaten beschikken over een enkele boiler. Wanneer een dergelijke machine niet beschikt over de Rapid Steam functie zal het ongeveer 30 seconden duren om te schakelen tussen het brouwproces en het stomen. Dit omdat er voor beide processen een andere temperatuur is vereist. Vervolgens duurt het nogmaals 30 seconden voordat u een volgende kop espresso kunt bereiden. Wanneer de machine wel beschikt over Rapid Steam zal dit proces 10 tot 15 seconden duren.

Ook kan er nog onderscheid worden gemaakt tussen apparaten met een enkele boiler en apparaten met een dubbele boiler. Espressomachines zoals de Gaggia Baby Twin beschikken over twee boilers, dit maakt de tijd dat moet worden gewacht tussen het bereiden van meerdere espresso's verwaarloosbaar. Bovendien kan er direct worden geschakeld tussen het brouwen en het gebruiken van de stoomfunctie. Dit maakt een dergelijk espresso-apparaat uitermate geschikt voor de liefhebbers van bijvoorbeeld cappuccino's.

Echter zal niet iedereen de Rapid Steam functie nodig hebben en apparaten die wel over de functie beschikken brouwen niet per definitie een betere espresso. Maar nogmaals; als u een fan bent van op melk-gebaseerde koffiedranken dan is de Rapid Steam functie zeker een groot pluspunt.